Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med sommerkål-slaw, sesamfrø og lime
20-30
Laktosefri

Tonkatsu - Japansk svineschnitzel med sommerkål-slaw, sesamfrø og lime

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • soyasaus
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
  • olje

Jasminris

ris
Ris
135 g

Sommer-slaw

ingefær
Ingefær
½ bit
sommerkål
Sommerkål
½–1 bit
chiliflak
Chiliflak
½–1 pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Sukker
½ ts
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Soyasaus (Soya)
½ ss

Tonkatsu

svinekam i skiver
Svinekam i skiver
300 g
egg
Egg (Egg)
1 stk
panering
Panering
50 g
Hvetemel (Hvete)
½ dl

Til servering

lime
Lime
½ stk
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
½–1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 960 kcal
  • Fett 41 g
  • Karbohydrater 97 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Sommerkål-slaw: Skrell og grovriv ingefæren. Strimle kålen tynt. Ha ingefæren og kålen i en bolle og tilsett ½ ts sukker, ønsket mengde chiliflak, ½ ss eddik, ½ ss soyasaus og aiolien. Vend godt sammen, og smak til med salt og pepper.  
  3. Tonkatsu: Krydre kjøttet med salt og pepper på begge sider. Knekk egget i en skål og pisk det lett sammen med en gaffel. Ha ½ dl hvetemel på en tallerken, og paneringen på en annen. Vend kjøttet først i melet, så i egget og til sist i paneringen.       
  4. Tonkatsu, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i olje. Stek schnitzlene i omtrent 3 minutter på hver side eller til paneringen er sprø og kjøttet er gjennomstekt. Kutt kjøttet i strimler før servering. 
  5. Til servering: Del limen i båter. Server schnitzlene sammen med risen, sommerkål-slawen, teriyakisausen, sesamfrøene og limen. God middag!