Marinert kyllinglårfilet med bakte potetskiver, cherrytomater og ruccolasalat
20-30
Glutenfri

Marinert kyllinglårfilet med bakte potetskiver, cherrytomater og ruccolasalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte potetskiver

poteter
Poteter
350 g

Kylling og bakte tomater

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
cherrytomater
Cherrytomater
250 g
marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
Marinert utbenet kyllinglår m/estragon og hvitløk
330 g
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
Vann
½ dl

Salat

ruccola
Ruccola
50 g
balsamicovinaigrette
Balsamicovinaigrette
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 730 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 41 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte potetskiver: Skyll og kutt potetene i tykke skiver. Fordel potetskivene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i nedre del av ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Kylling og bakte cherrytomater: Skrell og kutt løken og hvitløken i tynne skiver, og skyll cherrytomatene. Ha grønnsakene i en ildfast form. 
  4. Kylling og bakte cherrytomater, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–4 minutter på hver side, til den er gyllen. Ha kryddersmøret i stekepannen mot slutten av steketiden, og skru av varmen. Legg kyllingen over i formen med grønnsakene. Ha 1 dl vann i stekepannen, og hell stekesjyen over kyllingen. Bak det hele i ovnen, over potetene, i 15–20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Salat: Skyll og tørk ruccolasalaten, ha den i en bolle, og vend inn balsamicovinaigretten.
  6. Vel bekomme!