Salatbowl med kyllinggyros, maissalsa, rømme og hjemmelagde tortillachips
Laktosefri

Salatbowl med kyllinggyros

maissalsa, rømme og hjemmelagde tortillachips
Ny oppskrift
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Hvetetortillaer
4 stk
(Hvete, Gluten)
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Maiskorn
1 pakke
Rødløk
1 stk
Tomat
1 stk
Lime
½ stk
Kyllinggyros
300 g
Hjertesalat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
816 kcal
Fett:
44 g
Karbohydrater:
66 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek løken et par minutter sammen med maisen, om dere ikke foretrekker rå løk.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kutt tortillalefsene i trekanter eller mindre biter, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek dem i ovnen i 7–10 minutter, eller til de er sprø og gylne.
Kutt enden av salaten og skyll bladene i kaldt vann. Kutt bladene i strimler og ha dem i en serveringsskål. 
Hell laken av maisen. Skrell og finhakk rødløken. Skyll og kutt tomaten i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek maisen i omtrent 4 minutter, til den er gyllen, og ha den over i en serveringsskål. Vend inn rødløken, tomaten og saften fra halve limen, og krydre med salt og pepper.
 Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllinggyrosen i omtrent 4 minutter, til den er gjennomvarm. 
Kutt resten av limen i båter, og server limebåtene og rømmen til retten. 
God middag!