20-30
Laktosefri
Glutenfri
Italiensk urtekylling med tomatsaus og ovnsbakte potetbåter
Her får du kyllinglår, det saftigste kjøttet på kyllingen, marinert i italienske smaker og servert med en varmende tomatsaus. Sunt og smakfullt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- smør
- olivenolje
- balsamicoeddik
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Ovnsbakte potetbåter
Poteter
350 g
Marinert kylling
Hvitløksfedd
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Oregano
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Smør (Melk)
1 ss
Tomatsaus
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Tomater
3 stk
Oregano
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Balsamicoeddik
1 ss
Salat og topping
Tobladssalat
50 g
Bladpersille
1 bunt
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 658 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 39 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en mer barnevennlig saus, kan du kjøre sausen glatt med en blender eller stavmikser.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte potetbåter: Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Marinert kylling: Skrell og finhakk hvitløken. Ha kyllingen over i en skål, og bland inn hvitløken, oreganokrydderet, chiliflakene, 1 ss soyasaus, litt olje, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Stek den marinerte kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til den er gyllen. Legg kyllingen på brettet med potetene de siste 7–8 minuttene av potetenes steketid.
- Tomatsaus: Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll og grovhakk tomatene. Varm opp en kjele til middels høy varme. Ha i løken, hvitløken, tomatene, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, 1 ss balsamicoeddik og litt grovkvernet pepper. La det småkoke i omtrent 10 minutter. Rør om av og til. Smak til med salt og pepper.
- Salat og topping: Ha salaten over i en skål. Skyll og finhakk persillen. Server persille, salat og aioli til retten.