20-30
Laktosefri
Glutenfri
Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris
Sweet and sour er en klassiker på alle kinarestauranter. Vi har gjort det enkelt å gjenskape denne klassikeren, slik at du raskt kan nyte gode asiatiske smaker i hverdagen.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- melk,
- soya
Basisvarer
- vann
- sukker
- soyasaus
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- olje
- salt
- pepper
Jasminris
Jasminris
135 g
Sweet and sour-saus
Tomatpuré
½ pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Vann
4 dl
Sukker
3 ss
Soyasaus (Soya)
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sweet and sour-gryte
Svinekam
300 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Sesamstekt brokkoli
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 866 kcal
- Fett 23 g
- Karbohydrater 116 g
- Protein 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek brokkolibukettene og hvitløken sammen med de andre grønnsakene og dryss sesamfrøene over retten ved servering.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Sweet and sour-saus: Ha tomatpuréen, chilisausen, hønsebuljongen og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss sukker, 3 ss soyasaus og 2 ss eddik. Bland ut maisstivelsen med 3 ss vann i en skål, og rør jevningen inn i sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik.
- Sweet and sour-gryte: Skjær kjøttet i strimler. Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken i tynne båter. Kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver på skrå. Rens og kutt paprikaen i store terninger.
- Sweet and sour-gryte, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha kjøttet over i sweet and sour-sausen. Stek rødløken, gulroten og paprikaen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over i sausen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter.
- Sesamstekt brokkoli: Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Ha i hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og stek det hele i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.
- God middag!