15-20
Roede
Laktosefri
Kjøttbollegryte med krydret tomatsaus og fullkornsbulgur
Dette er en middelhavsinspirert gryte med krydret tomatsaus og kjøttboller. Med fullkornsbulgur er det en rask og god Roedefavoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Hvete
Basisvarer
- olje
- vann
- salt
- pepper
Bulgur
Bulgur (Hvete)
125 g
Kjøttbollegryte
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Kjøttboller med grønnsaker
360 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Topping
Bladpersille
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 713 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Bulgur: Tilbered bulguren som anvist på pakken.
- Kjøttbollegryte: Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og grovhakk løken. Skyll og kutt paprikaen og squashen i terninger.
- Kjøttbollegryte, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 i 3–4 minutter, til de er gylne. Ha i kjøttbollene og det tyrkiske krydderet, og stek det videre i 1–2 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, og skyll ut boksen med 1 dl vann, og ha det i gryten. Kok opp, og la det hele småkoke i 5–10 minutter. Ha i litt mer vann hvis du synes sausen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
- Topping: Skyll, tørk og grovhakk persillen, og topp retten med den.
- Bulgur: 100 g Kjøttbollegryte: 400 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).