35-45
Glutenfri
Vegetar
Ovnsbakte poteter med romanesco, tzatziki, polkabete og currydressing
En rett med røtter i både India og Hellas. En spennende kombinasjon av grønnsaker, mild currysaus og frisk tzatziki.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Ovnsbakte grønnsaker
Poteter
350 g
Sitruskrydder (Sulfitt)
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Romanesco
1 stk
Lettsyltet polkabete
Polkabete
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Tzatziki
Agurk
1 stk
Hvitløksfedd
½ stk
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g
Topping
Spinat
50 g
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 598 kcal
- Fett 28 g
- Karbohydrater 64 g
- Protein 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Poteter blir sprøere i ovnen om man passer på å slippe ut fuktigheten av ovnen et par ganger underveis.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte grønnsaker: Kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og sitruskrydderet. Stek potetene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
- Lettsyltet polkabete: Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Ha polkabeten i en skål, og bland inn saften fra sitronen, 1 ts sukker og litt salt. Spar gjerne litt av sitronsaften til å smake til tzatzikien med.
- Tzatziki: Grovriv agurken på et rivjern, og press ut så mye væske du klarer. Skrell og finriv eller finhakk hvitløken. Bland agurken, hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med litt av saften fra sitronen, salt og pepper.
- Ovnsbakte grønnsaker, fortsettelse: Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Del romanescoen i buketter. Ha kikertene og romanescoen i en skål, og bland inn litt olje, salt og pepper. Fordel kikertene og romanescoen utover stekebrettet med potetene, og stek det sammen i ovnen når det gjenstår omtrent 10 minutter av potetenes steketid.
- Topping: Skyll spinaten, og bland den med de ovnsbakte grønnsakene før servering. Topp retten med curry- og mangodressingen ved servering.