35-45
Vegetar
Vegetarisk lasagne med chevre og ratatouille
Dette grønnsaksfyllet har masse smak. Den fyldige chevresausen med et hint av søt honning gjør lasagnen uimotståelig!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- vann
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
- balsamicoeddik
Ratatouille
Hvitløksfedd
1 stk
Rødløk
1 stk
Gul paprika
1 stk
Squash
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Chevresaus
Melk (Melk, Laktose)
2½ dl
Chevre (Melk, Laktose)
100 g
Honning
½ pakke
Smør (Melk)
1 ss
Hvetemel (Hvete)
1 ss
Vann
1 dl
Salt
½ ts
Pepper
1 ts
Lasagne
Ferske lasagneplater (Egg, Hvete)
250 g
Grønn salat
Tobladssalat
50 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 783 kcal
- Fett 27 g
- Karbohydrater 102 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk gjerne kajennepepper i stedenfor vanlig pepper i chevresausen, for mer smak.
- Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
- Ratatouille: Skrell hvitløken og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver. Rens paprikaen. Kutt paprikaen og squashen i 1 cm store biter. Ha løken, paprikaen og squashen over i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Finriv hvitløken over grønnsakene. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 15 minutter.
- Chevresaus: Varm opp en kjele til middels høy varme, og smelt 1 ss smør. Visp inn 1 ss hvetemel, og rør inn melken og 1 dl vann, litt etter litt. Kok opp under omrøring i omtrent 2 minutter, til sausen har begynt å tykne. Ta kjelen av varmen, og ha i chevren, honningen, ½ ts salt og 1 ts pepper. Smak til mer mer salt om nødvendig.
- Ratatouille, fortsettelse: Ta formen med de ovnsbakte grønnsakene ut av ovnen, og bland inn de hakkede tomatene, grønnsaksbuljongen og urtemiksen. Stek grønnsakene øverst i ovnen i 6 minutter til.
- Lasagne: Smør en ildfast form med olje. Begynn og avslutt med chevresausen, og fordel ratatouillen, chevresausen og lasagneplatene lagvis i formen, helt til du er tom for saus. Stek lasagnen i ovnen i 20 minutter.
- Grønn salat: Skyll og tørk salaten. Ha salaten over i en skål, og topp med litt olivenolje, balsamicoeddik og salt.