20-30
Glutenfri
Fiskekaker med agurksalat, ovnsbakt gulbete og sennep- og dilldressing
Tradisjonelle fiskekaker får følge av søte gulbeter og syrlig agurksalat. En av våre favorittklassikere!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sennep,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- smør
Ovnsbakte poteter og gulbeter
Poteter
350 g
Gulbeter
2 stk
Agurksalat
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
3 ss
Sukker
2 ss
Sennep- og dilldressing
Lettrømme (Melk, Laktose)
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill (Sennep)
1 pakke
Stekte fiskekaker
Fiskekaker (Fisk, Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 739 kcal
- Fett 35 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 30 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For å spare tid og oppvask, kan du steke fiskekakene i ovnen sammen med gulbetene de siste 10 minuttene av gulbetenes steketid.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakte poteter og gulbeter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulbetene i båter. Fordel potetene og gulbetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
- Agurksalat: Skrell løken og skyll agurken. Kutt løken og agurken i tynne skiver. Ha det hele i en skål, og vend inn 3 ss eddik, 2 ss sukker og litt salt.
- Sennep- og dilldressing: Rør sammen lettrømmen og kryddermiksen i en skål. Spe på med litt av laken fra agurksalaten, og smak til med salt og pepper.
- Stekte fiskekaker: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek fiskekakene i 2–3 minutter på hver side, til de er gjennomvarme (se tips).
- Nyt måltidet!