20-30
Roede
Laktosefri
Glutenfri
Kyllingcurry med paprika, kokos og fullkornsris
Kylling, kokoskrem og rød currypaste er nydelig sammen, og toppet med koriander blir dette en rask favoritt.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Soya
Basisvarer
- vann
- olje
- soyasaus
- sukker
- pepper
Ris
Fullkornsris
135 g
Kyllingcurry
Gulrøtter
2 stk
Rødløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Maisstivelse
1 pakke
Strimlet kyllingfilet
300 g
Rød currypaste
1–2 ss
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
3½ dl
Olje
1 ts
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Sukker
½ ts
Koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 631 kcal
- Fett 15 g
- Karbohydrater 78 g
- Protein 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
- Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kyllingcurry: Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skrell rødløken, og rens paprikaen. Kutt løken og paprikaen i skiver eller terninger. Rør ut maisstivelsen i 3½ dl vann i en kopp.
- Kyllingcurry, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen og 1–2 ss av currypasten i 2–3 minutter, til kyllingen har fått en fin stekeskorpe. Ha kyllingen over på en tallerken. Ha i gulrøttene, løken og paprikaen, og stek det i 3–4 minutter, under omrøring. Tilsett hønsebuljongen, maisjevningen og kokoskremen, og kok opp. La kyllingcurryen småkoke under lokk i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er møre. Rør om underveis. Rør inn kyllingen mot slutten av koketiden. Smak til med mer av currypasten, 1–2 ss soyasaus og ½ ts sukker.
- Koriander: Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Strø korianderen over retten ved servering.
- Curry: 300 g Ris: 100 g Energiinnhold: ca. 370 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).