15-20
Sprøpanert sei med grønn potetsalat og remulade
Potetsalat er godt året rundt. Her får du sprø sei og irrgrønne erter til. Rett og slett en litt annen vri på fish & chips.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
Grønn potetsalat
Småpoteter
300 g
Grønne erter
125 g
Gul løk
½ stk
Gul paprika
1 stk
Ruccola
50 g
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
Sprøpanert sei
Tempurasei (Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
330 g
Tilbehør
Remulade (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 657 kcal
- Fett 30 g
- Karbohydrater 66 g
- Protein 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du fortrekker stekte grønnsaker, kan du steke grønnsakene som skal i potetsalaten. Klem gjerne litt sitronsaft over fisken. Det er også godt med dill og gressløk i potetsalaten, hvis du har det hjemme.
- Grønn potetsalat: Kok potetene i omtrent 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Kok ertene sammen med potetene når det gjenstår omtrent 2 minutter av potetenes koketid.
- Grønn potetsalat, fortsettelse: Skrell løken. Skyll og rens paprikaen, og kutt løken og paprikaen i tynne skiver. Skyll og tørk ruccolaen. Hell vannet av potetene og ertene. Del potetene i to. Ha potetene, ertene, løken, paprikaen og ruccolaen i en salatbolle, og vend inn sennepsvinaigretten. Smak til med salt og pepper.
- Sprøpanert sei: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
- Tilbehør: Server remuladen til retten.