15-20
Pasta carbonara med bacon og grønne erter
Carbonara er en klassisk italiensk pastafavoritt med sprøstekt bacon, friske, grønne erter og en god kremet saus.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Linguine
Pasta (Hvete)
200 g
Pastasaus
Baconterninger
150 g
Gul løk
½ stk
Kokestabil matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Grønne erter
125 g
Eggeplommer (Egg)
2 stk
Salat
Tobladssalat
50 g
Tomat
1 stk
Balsamicovinaigrette
½–1 pakke
Topping
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 896 kcal
- Fett 42 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spar litt av kokevannet fra pastaen i en liten kopp. Skulle sausen bli for tykk, sper du med litt av kokevannet.
- Linguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken.
- Pastasaus: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i 4–5 minutter, til det er sprøtt. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Tilsett løken, og stek videre i et par minutter, til den er lett gyllen.
- Pastasaus, fortsettelse: Ha i matfløten, og la pastasausen småkoke i omtrent 2 minutter. Vend inn ertene, og smak til med salt og pepper. Knekk eggene og skill eggeplommene fra eggehvitene. Vend en og en eggeplomme inn i pastasausen rett før servering (se tips).
- Salat: Skyll og tørk salaten. Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen salaten og tomatterningene i en salatbolle, og vend inn balsamicovinaigretten rett før servering.
- Topping: Bland sausen inn i den ferdigkokte pastaen, og topp med den revne osten og grovkvernet pepper.
- God middag!