15-20
Glutenfri
Fiskeboller i hvit saus med gulrot- og appelsinsalat og sprøstekt pepperoni
Med sprøstekt pepperoni, får du det lille ekstra til den klassiske tradisjonsretten fiskeboller i hvit saus med frisk råkostsalat.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- sukker
- olje
- salt
Kokte poteter
Småpoteter
300 g
Gulrot- og appelsinsalat
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Fiskeboller i hvit saus
Fiskeboller i hvit saus (Fisk, Melk, Laktose)
700 g
Sprøstekt pepperoni
Pepperoni
50-100 g
Tilbehør
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 802 kcal
- Fett 39 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 39 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også varme fiskebollene i et vannbad. Kok opp en kjele med vann, legg posen med fiskebollene i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
- Kokte poteter: Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Gulrot- og appelsinsalat: Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i små terninger. Bland gulrøttene og appelsinen i en serveringsskål. Vend inn 1 ts sukker, og smak til med saften fra den halve sitronen.
- Fiskeboller i hvit saus: Hell fiskebollene og den hvite sausen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke i 8–10 minutter, eller til fiskebollene er gjennomvarme.
- Sprøstekt pepperoni: Skjær pepperoniskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i 4–5 minutter, til den er gyllen og sprø.
- Tilbehør: Kutt resten av sitronen i båter, og server dem til retten.