30-40
Danske krebinetter med kålstuing, erter og persillepoteter
Krebinetter er panerte kjøttkaker ofte laget av svin og kalv, og er en dansk husmannsklassiker. Kokte og stuede grønnsaker er tradisjonelt tilbehør.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- hvete,
- melk
Basisvarer
- smør
- hvetemel
- olje
- salt
- pepper
Persillepoteter
Poteter
350 g
Bladpersille
1 bunt
Smør (Melk)
½ ss
Krebinetter
Egg (Egg)
2 stk
Kjøttdeig av svin
300 g
Persillade (Sulfitt)
½–1 pakke
Panering
40–75 g
Kålstuing
Hodekål
300 g
Melk (Melk, Laktose)
4 dl
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Smør (Melk)
2 ss
Kokte gulrøtter og erter
Gulrøtter
2 stk
Grønne erter
125 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 879 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 86 g
- Protein 57 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også ha de kokte gulrøttene og ertene i kålstuingen. Hvis du vil spare litt tid kan kålen, gulrøttene og ertene kokes i samme vannet, og vendes inn i den hvite sausen. Kålen i 5-, gulrøttene i 3- og ertene i 2 minutter.
- Persillepoteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
- Krebinetter: Kna inn ett av eggene i kjøttdeigen, og krydre med persilladen, litt salt og pepper. Form små, 2 cm tykke kjøttkaker av farsen. Pisk det andre egget i en skål, og ha paneringen i en annen. Vend kjøttkakene først i egget, og så i paneringen. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og smør. Stek krebinettene i omtrent 4 minutter på hver side, til de er gylne og gjennomstekte. La krebinettene stå på lav varme frem til servering.
- Kålstuing: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Fjern det ytterste laget på kålen, og kutt kålen i grove terninger. Kok kålbitene i 3 minutter, hell av vannet, og ha den over i en skål.
- Kålstuing, fortsettelse: Smelt 2 ss smør i kjelen på middels varme, og visp inn 2 ss hvetemel. Visp inn melken, litt etter litt, og kok opp under omrøring. Skru ned til middels lav varme, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Rør om underveis, så sausen ikke svir seg. Vend inn hodekålen, og la det hele småkoke videre i omtrent 3 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Kokte gulrøtter og erter: Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok gulrøttene i 3 minutter. Tilsett ertene, og kok videre i 2 minutter. Hell av vannet (se tips).
- Persillepoteter, fortsettelse: Skyll, rist og finhakk persillen. Vend inn persillen og ½ ss smør i potetene.
- God middag!