Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- hvete,
- rug,
- melk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- vann
- pepper
- olje
Salat
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Urtedressing
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
1 pakke
Persillade (Sulfitt)
1 pakke
Svinekjøttdeig med mais
Gul løk
½ stk
Mais
1 pakke
Kjøttdeig av svin
300 g
Paprikakrydder
1 pakke
Soyasaus (Soya)
1 ss
Vann
1 ss
Fullkornspitabrød
Fullkornspita (Hvete, Rug)
4 stk
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 751 kcal
- Fett 18 g
- Karbohydrater 95 g
- Protein 53 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak gjerne til salaten med 1 ss eddik, 1 ss olivenolje, og litt salt og pepper før servering. Lun pitabrødene i en brødrister, eller varm dem i en tørr stekepanne. Server maisen og løken ved siden av, hvis dere heller ønsker det.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader over- og undervarme.
- Salat: Skyll agurken og tomaten, og kutt dem i små terninger. Ha kålsalaten i en bolle og vend inn tomat- og agurkterningene (se tips).
- Urtedressing: Ha yoghurten i en liten skål, og smak til med persilladen og litt pepper.
- Svinedeig med mais: Skrell og finhakk løken. Hell laken av maiskornene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett løken og paprikakrydderet. Stek det hele videre i et par minutter, til kjøttdeigen er gjennomstekt.
- Svinedeig med mais, fortsettelse: Ha over 1 ss soyasaus og 1 ss vann. Kok opp, og vend inn maisen. La det stå på svak varme frem til servering. Smak eventuelt til med mer soyasaus og pepper.
- Fullkornspitabrød: Tilbered brødene som anvist på pakken.
- Del pitabrødene i to og fyll dem etter eget ønske. God middag!