15-20
Laktosefri
Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris
Fersk og fet laks med søt og salt teriyakisaus og frisk og sødmefylt mango er en uslåelig kombinasjon.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- fisk,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
Jasminris
Jasminris
135 g
Teriyakibakt laks
Laksefilet (Fisk)
270 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Tilbehør
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 946 kcal
- Fett 51 g
- Karbohydrater 85 g
- Protein 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med mango- og tomatterningene.
- Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Teriyakibakt laks: Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
- Tilbehør: Skrell mangoen, fjern stenen og kutt ønsket mengde av mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fordel salatbladene utover et serveringsfat. Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter.
- Fyll salatbladene med risen, laksen og tomat- og mangoterningene. Server chilimajonesen, korianderen og limebåtene til retten.