20-30
Laktosefri
Kylling i appelsinsaus med wokkede grønnsaker og chilimajones
En Asia-inspirert rett med sticky kylling, crispy grønnsaker og luftig jasminris. Dette er hverdagskos på sitt beste.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- olje
- pepper
- salt
Jasminris
Jasminris
135 g
Kylling i sticky appelsinsaus
Appelsin
1 stk
Lime
1 stk
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
100 g
Honning
1 pakke
Wokkede grønnsaker
Gulrøtter
2 stk
Reddiker
½ pakke
Pak choy
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Servering
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 888 kcal
- Fett 41 g
- Karbohydrater 87 g
- Protein 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til chilimajonesen med litt limesaft for ekstra frisk smak.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Kylling i sticky appelsinsaus: Skyll appelsinen og limen godt, og finriv appelsin- og limeskallet hver for seg på et rivjern (kun det oransje og grønne). Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre kyllingen med pepper på begge sider. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Ha teriyakisausen, saften fra appelsinen og honningen over kyllingen, og smak til med det revne appelsinskallet. La sausen koke på lav varme frem til servering, eller til den er klissete. Smak til med saften og skallet fra limen rett før servering.
- Wokkede grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i skiver på skrå. Skyll og kutt reddikene i fire. Skyll og del pak choyen i grove strimler. Varm opp en wok eller stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Wok grønnsakene i omtrent 2 minutter. Krydre med litt salt og pepper.
- Servering: Server chilimajonesen til retten.