15-20
Karbonader med poteter, farget blomkål og bearnéssaus
Med denne retten har du middagen på bordet før du rekker å si «barndomsminner». En deilig klassiker som aldri går av moten!
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- bygg,
- fisk,
- melk
Basisvarer
- salt
Kokte grønnsaker
Småpoteter
300 g
Farget blomkål
1 stk
Grønne erter
125 g
Bearnéssaus
Bearnéssaus (Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
1 pakke
Karbonader
Grove karbonader m/løk (Melk, Laktose)
360 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 840 kcal
- Fett 54 g
- Karbohydrater 54 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Karbonadene kan også stekes i en stekepanne med litt smør, salt og pepper.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Kokte grønnsaker: Ha potetene i en stor kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 18 minutter. Kutt blomkålen i buketter. Legg blomkålen og ertene oppå potetene i kjelen når det gjenstår omtrent 5 minutter av potetenes koketid. Dekk med lokk, og la det dampe seg mørt.
- Bearnèssaus: Legg posen med bearnéssaus i en kjele med vann. Kok opp, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, eller til resten av retten er klar.
- Karbonader: Fordel karbonadene i en ildfast form, og stek de midt i ovnen i 8–10 minutter.
- Vel bekomme!