20-30
Laktosefri
Glutenfri
Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing
Laks og curry- og mangodressing er en god kombo. Sammen med en frisk salat med appelsin, og bakte søtpotetstaver er dette en fusionrett full av smak.
Ingredienser
1 pers
Allergener
- Egg,
- sennep,
- fisk,
- soya
Basisvarer
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
- olivenolje
Ovnsbakt søtpotet
Søtpotet
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Kålsalat
Appelsin
½–1 stk
Råkostmiks
150 g
Soyasaus (Soya)
1–2 ss
Laks
Laksefilet (Fisk)
135 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Tilbehør
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 802 kcal
- Fett 44 g
- Karbohydrater 68 g
- Protein 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pannesteke laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Ovnsbakt søtpotet: Skyll og del søtpoteten i båter, skiver eller tykke, lange staver. Ha søtpotetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, valgfri mengde paprikakrydder, salt og pepper. Stek søtpotetbitene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre.
- Kålsalat: Skrell halve appelsinen, og kutt den i biter. Bland sammen råkostmiksen og appelsinen i en skål. Smak til med 1–2 ss soyasaus, olivenolje, salt og pepper.
- Laks: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt av paprikakrydderet og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
- Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten.