Laktosefri
Glutenfri
Laks og ovnsbakt søtpotet med kålsalat og curry- og mangodressing
4.16 (257)
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks og curry- og mangodressing er en god kombo. Sammen med en frisk salat med appelsin, og bakte søtpotetstaver er dette en fusionrett full av smak. 
Laks og curry- og mangodressing er en god kombo. Sammen med en frisk salat med appelsin, og bakte søtpotetstaver er dette en fusionrett full av smak. 
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
 - Sennep·
 - Fisk·
 - Soya
 
Basisvarer:
- Olivenolje
 - olje
 - pepper
 - salt
 - soyasaus
 
Søtpotet
1 stk
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Appelsin
½–1 stk
Råkostmiks
150 g
Soyasaus
1–2 ss
Laksefilet
135 g
Røkt paprikakrydder
½ pakke
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 813 kcal
 - Fett:
 - 43 g
 - Karbohydrater:
 - 71 g
 - Protein:
 - 34 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også pannesteke laksen i 3–4 minutter på hver side i en middels varm stekepanne med litt smør.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
 Skyll og del søtpoteten i båter, skiver eller tykke, lange staver. Ha søtpotetbitene i en ildfast form, og vend inn litt olje, valgfri mengde paprikakrydder, salt og pepper. Stek søtpotetbitene i ovnen i 15–20 minutter, til de er gylne og møre.
 Skrell halve appelsinen, og kutt den i biter. Bland sammen råkostmiksen og appelsinen i en skål. Smak til med 1–2 ss soyasaus, olivenolje, salt og pepper. 
 Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg fisken i en ildfast form, og krydre med litt av paprikakrydderet og salt. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter (se tips). Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Server curry- og mangodressingen til retten. 
God middag!
