Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones
Laktosefri

Laksepoke med agurk, syltet rødkål og chilimajones

4.37 (1091)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • olje
Jasminris
135 g
Finsnittet rødkål
100 g
Vann
1 dl
Sukker
½ dl
Eplesider-/hvitvinseddik
¼ dl
Ponzusaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Norsk eple
1 stk
Agurk
½ stk
Gulrot
1 stk
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 972 kcal
  • Fett: 53 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis chilimajonesen blir for sterk for barna, kan du spe den ut med litt rømme, crème fraîche eller majones.

Tilbered risen som anvist på pakken.
 Kok opp 1 dl vann, ½ dl sukker og ¼ dl eddik i en kjele. Rør rundt så sukkeret smelter. Ha rødkålen i laken, og la den småkoke under lokk i omtrent 3 minutter. Ta kjelen av varmen, og la rødkålen trekke frem til servering. Hell av laken ved servering.
 Ha ponzusausen i en skål. Skjær fisken i store terninger, og vend terningene i sesamfrøene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter, eller til den har en jevn stekeskorpe. Ha fisken over i skålen med ponzusaus. 
Skyll eplet og agurken, og kutt eplet og ønsket mengde av agurken i små terninger. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern.
Legg risen i serveringsskåler, og fordel laksen, eplet, agurken, gulroten og den syltede rødkålen over. Topp retten med resten av ponzusausen og chilimajonesen.
God middag!