Roede
Hjemmelaget asiatisk kyllingburger, sprø kålsalat og hvitløkspoteter
4.13 (326)
Under 45 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- soyasaus
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
½ stk
Olje
1 ts
Koriander
½ bunt
Kyllingkjøttdeig
300 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Maisstivelse
1 pakke
Soyasaus
1 ss
Delt kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Koriander
½ bunt
Lime
½ stk
Soyasaus
1 ss
Sukker
½ ts
Grove hamburgerbrød
2 stk
Lett urtedressing
40 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 784 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fukt hendene i kaldt vann, så er det enklere å forme burgerne. Grønnsakene kan serveres hver for seg. Server gjerne ketchup eller chilisaus til burgeren.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Skyll og finhakk korianderen. Bland sammen halvparten av korianderen, kyllingkjøttdeigen, 1 ss av ingefærblandingen, maisstivelsen og 1 ss soyasaus i en bolle. Form 2–3 cm tykke hamburgere av deigen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt av oljen fra ingefærblandingen. Stek burgerne i 3–4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Skyll kinakålen og skrell rødløken. Kutt kinakålen, rødløken og agurken i tynne strimler. Finhakk resten av korianderen. Bland sammen kinakålen, ønsket mengde av rødløken, agurken og korianderen i en salatbolle. Smak til med saft fra limen, 1 ss soyasaus og ½ ts sukker.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Sett alle ingrediensene på bordet, og la alle sette sammen sin egen burger. Topp med urtedressingen, og server hvitløkspotetene til retten.
125 g Brød: ½ stk Salat: 150 g Potet: 75 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 480 kcal.
God middag!