California veggiebowl med sprø kikerter, bakt søtpotet og hjemmelaget ranchdressing
Roede
Glutenfri
Vegetar

California veggiebowl med sprø kikerter, bakt søtpotet og hjemmelaget ranchdressing

4.13 (82)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • pepper
Søtpotet
1 stk
Gressløk
½ bunt
Olje
1 ts
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Olje
1 ts
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Lettmajones
1 pakke
(Egg)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Gressløk
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 595 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 59 g
  • Protein: 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør sammen halvparten av kikertene og maiskornene til en mos med stavmikser. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over de ferdigstekte søtpotetbåtene før servering.    
 Ha kikertene og maiskornene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene og maiskornene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek kikertene og maiskornene i ovnen i omtrent 15 minutter.  
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Legg salaten, grønnsakene, kikertene og maiskornene i grupper på et serveringsfat.
 Bland yoghurten, lettmajonesen, persilladen og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
Sett sammen bowls etter eget ønske. God middag!
100 g Kikerter og maiskorn: 120 g Grønnsaker: 180 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!