Roede
Glutenfri
Vegetar
California veggiebowl med sprø kikerter, bakt søtpotet og hjemmelaget ranchdressing
4.13 (82)
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
Søtpotet
1 stk
Gressløk
½ bunt
Olje
1 ts
Kikerter
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Røkt paprikakrydder
1 pakke
Olje
1 ts
Rødløk
1 stk
Avokado
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
Lettmajones
1 pakke
Persillade
1 pakke
Gressløk
½ bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 595 kcal
- Fett: 32 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 18 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kjør sammen halvparten av kikertene og maiskornene til en mos med stavmikser. Tilsett eventuelt litt vann for å justere konsistensen. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpoteten i båter. Fordel søtpoteten utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpoteten i ovnen i 15–20 minutter, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Skyll og finhakk all gressløken. Strø halvparten av gressløken over de ferdigstekte søtpotetbåtene før servering.
Ha kikertene og maiskornene i en sil, og skyll dem i kaldt vann. Fordel kikertene og maiskornene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og paprikakrydderet. Stek kikertene og maiskornene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del avokadoen i to, ta ut steinen, og løft avokadokjøttet ut av skallet med en spiseskje. Kutt avokadokjøttet i skiver. Skyll og kutt tomaten i grove terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Legg salaten, grønnsakene, kikertene og maiskornene i grupper på et serveringsfat.
Bland yoghurten, lettmajonesen, persilladen og resten av gressløken i en serveringsskål. Smak til med salt, pepper og saften fra sitronen. Server dressingen til retten.
Sett sammen bowls etter eget ønske. God middag!
100 g Kikerter og maiskorn: 120 g Grønnsaker: 180 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.
God middag!