Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær
Glutenfri

Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus med stuede grønnsaker og rørte tyttebær

4.01 (172)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
Småpoteter
300 g
Kjøttkaker
390 g
(Melk, Laktose)
Brun saus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gulrøtter
2 stk
Spisskål
½–1 bit
Bechamelsaus
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 804 kcal
  • Fett: 41 g
  • Karbohydrater: 73 g
  • Protein: 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter. 
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kutt kålen i strimler. Kok gulrøttene og kålen i 2–3 minutter og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.  
Server de rørte tyttebærene til retten. 
God middag!