Glutenfri
Pannestekte fiskekaker med ertepuré og revet gulrot
4.08 (1665)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Urtemiks
½–1 pakke
Smør
½ ss
Grønne erter
250 g
Smør
2 ss
Fiskekaker
360 g
Sitron
½ stk
Gulrøtter
2 stk
Remulade
½ pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 690 kcal
- Fett: 37 g
- Karbohydrater: 59 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i ovnen på 220 grader i 7–9 minutter.
Ha potetene i en kjele, og dekk dem med lettsaltet vann. Kok opp under lokk, og la potetene småkoke på lav varme i 15–18 min, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og vend inn ½ ss smør og urtemiksen før servering.
Kok ertene i lettsaltet vann i 2–3 minutter. Sil av vannet, tilsett 2 ss smør, og kjør det hele til en jevn puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3–4 minutter på hver side.
Kutt sitronen i to. Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Ha gulrøttene i en bolle, og smak til med saft fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter. Server remuladen og sitronbåtene til retten.
God middag!