20-30
Lasagne med ferdiglaget bolognese- og bechamelsaus
Lasagne er Italias gave til menneskeheten. Her har vi laget bolognesesausen for deg, på den måten har du det ultimate kosemåltidet klart på rekordtid.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- hvete,
- selleri
Basisvarer
- olje
- olivenolje
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- salt
- pepper
Lasagne
Bolognese med kjøtt (Selleri)
600 g
Lasagneplater (Egg, Hvete)
½ pakke
Bechamelsaus (Melk, Laktose)
250 g
Revet ost (Melk)
½–1 pakke
Salat
Tomat
1 stk
Tobladssalat
100 g
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 775 kcal
- Fett 34 g
- Karbohydrater 77 g
- Protein 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du små kokker i huset? La barna lage lasagnen selv.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Lasagne: Varm opp kjøttsausen i en kjele, og klipp av et hjørne på posen med bechamelsaus. Fordel et tynt lag av kjøttsausen i en liten til middels stor ildfast form. Legg et lag av lasagneplatene oppå, og så litt av bechamelsausen. Gjenta med 5–6 lag, eller til du har fylt formen. Avslutt med et lag av bechamelsausen, og topp med den revne osten. Stek lasagnen i ovnen i 15–20 minutter, til osten er gyllen.
- Salat: Skyll og kutt tomaten i terninger. Bland sammen tomaten, salaten, litt olivenolje, eddik, salt og pepper i en salatbolle.