Glutenfri
Kylling stroganoff i kremet tomatsaus med sjampinjong og ris
4.05 (80)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
Basmatiris
135 g
Gul løk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Sjampinjong
100 g
Strimlet kyllingfilet
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Vann
3 dl
Strimlet kålsalat
120 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 637 kcal
- Fett: 18 g
- Karbohydrater: 70 g
- Protein: 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre gryten med litt sukker for en rundere smak. Ha litt mer vann i gryten hvis sausen blir for tykk. Ha litt olivenolje, eddik, salt og pepper i kålsalaten for mer smak.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og grovhakk løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter, eller til den får en stekeskorpe. Ta kyllingen ut av pannen. Ha litt ny olje i stekepannen, og stek løken og soppen i omtrent 4 minutter. Tilsett paprikaen og kyllingen. Rør inn tomatpuréen, crème fraîchen, hønsebuljongen og 3 dl vann. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kålsalaten til retten (se tips).
God middag!