Vegetar
Bulgursalat med eple, panert middagsost og hvitløksdressing
3.96 (68)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Egg
2 stk
Panering
1 pakke
Middagsost
1 pakke
Hvetemel
1 dl
Bulgur
125 g
Smør
1 ss
Hjertesalat
1 stk
Agurk
½ stk
Norsk eple
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
½ ss
Olivenolje
1 ss
Hvitløksdressing
½–1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 671 kcal
- Fett:
- 26 g
- Karbohydrater:
- 72 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Middagsosten kan stekes uten panering hvis du heller vil det, eller serveres kald. Stek da paneringen i en stekepanne med litt olje i et par minutter, og topp salaten med den.
Ha 1 dl hvetemel, litt salt og pepper på en tallerken. Knekk eggene i en vid skål, og visp dem sammen med en gaffel. Ha paneringen i en egen skål. Vend osten først i hvetemelet, deretter i eggeblandingen og til slutt i paneringen. Ha de panerte osteskivene over på et fat.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend inn 1 ss smør i den ferdigkokte bulguren.
Kutt vekk enden på salaten, og skyll den, agurken og eplet i kaldt vann. Kutt salaten i strimler, agurken i terninger og eplet i båter. Ha det hele i en serveringsskål og smak til med litt salt, 1 ss olivenolje og ½ ss eddik.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek de panerte osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Ha osteskivene over på litt kjøkkenpapir, og krydre dem med litt salt og pepper. Kutt middagsosten i mindre skiver før servering.
Vend gjerne bulguren inn med salaten og topp med den panerte middagsosten. Server hvitløksdressingen til retten. God middag!
God middag!