Roede
Glutenfri
Høstgryte med storfe- og fårekjøttdeig, rotgrønnsaker, rødvinssaus og potetmos
4.23 (283)
Under 45 min
10 Ingredienser
Denne hjemmelagde gryten med høstens rotgrønnsaker og storfe- og fårekjøttdeig, er ekstra god servert med potetmos og rødvinssaus.
Denne hjemmelagde gryten med høstens rotgrønnsaker og storfe- og fårekjøttdeig, er ekstra god servert med potetmos og rødvinssaus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- vann
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Lettmelk
½–2 dl
Margarin
1 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
300 g
Purre
½–1 stk
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
Urtemiks
1 pakke
Rødvinssaus
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 674 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell potetene hvis du vil ha en finere potetmos. Tilsett gjerne muskatnøtt i potetmosen for ekstra god smak.
Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte (se tips).
Skrell hvitløken, løken, gulrøttene og selleriroten. Kutt purren i to, og skyll den fri for jord. Finhakk hvitløken, og kutt løken, gulrøttene og selleriroten i terninger. Kutt purren i skiver.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og ha i grønnsakene. Stek det hele i omtrent 3 minutter, til grønnsakene er gylne. Krydre med urtemiksen og pepper. Hell over rødvinssausen og 1 dl vann, og kok opp. La gryten småkoke i omtrent 15 minutter. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss margarin. Spe på med ½–2 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
God middag!
150 g Gryte: 300 g Energiinnhold: ca. 420 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!