Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris
Laktosefri
Glutenfri

Sweet and sour med svinekjøtt, sesamstekt brokkoli og jasminris

4.23 (1452)
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • sukker
  • soyasaus
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Jasminris
135 g
Tomatpuré
½ pakke
Sweet chili-saus
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Maisstivelse
1 pakke
Vann
4 dl
Sukker
3 ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Svinekam
300 g
Rødløk
1 stk
Gulrot
1 stk
Rød paprika
½ stk
Brokkoli
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 866 kcal
  • Fett: 23 g
  • Karbohydrater: 116 g
  • Protein: 48 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek brokkolibukettene og hvitløken sammen med de andre grønnsakene og dryss sesamfrøene over retten ved servering.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Ha tomatpuréen, chilisausen, hønsebuljongen og 4 dl vann i en kjele. Kok opp og la det småkoke i 2–3 minutter. Tilsett 3 ss sukker, 3 ss soyasaus og 2 ss eddik. Bland ut maisstivelsen med 3 ss vann i en skål, og rør jevningen inn i sausen mens den koker. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer sukker og eddik.  
 Skjær kjøttet i strimler. Skrell rødløken og gulroten. Kutt rødløken i tynne båter. Kutt gulroten i to på langs og deretter i skiver på skrå. Rens og kutt paprikaen i store terninger.  
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter. Ha kjøttet over i sweet and sour-sausen. Stek rødløken, gulroten og paprikaen i 2–3 minutter, og ha grønnsakene over i sausen. La det hele småkoke i omtrent 5 minutter. 
 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skrell og finhakk hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek brokkolien i omtrent 5 minutter. Ha i hvitløken, sesamfrøene og 1 ss smør, og stek det hele i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper. 
God middag!
God middag!