Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter
Laktosefri

Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter

4.23 (111)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • soyasaus
  • olje
  • pepper
Jasminris
135 g
Kjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
(Soya, Hvete)
Koriander
1 bunt
Mynte
1 bunt
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
1 ss
Soyasaus
3 ss
(Soya)
Peanøtter
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 808 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 83 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland salaten, kjøttet, risen og dressingen i en stor bolle, eller ha ingrediensene til salaten i hver sine skåler, og sett den sammen etter eget ønske.

Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett soya- og ingefærsausen, og krydre med litt pepper.
Skyll korianderen, mynten, tomaten og agurken. Skrell rødløken. Grovhakk korianderen og mynten, både stilkene og bladene. Kutt tomaten i båter. Kutt agurken og rødløken i tynne skiver. Ha alle grønnsakene i en serveringsbolle og bland dem sammen.
Skyll limen. Skrell og finhakk hvitløksfeddet, og ha det i en skål. Finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og klem ut saften i skålen med hvitløken. Ha 1 ss sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen. Ha i ønsket mengde av chiliflakene, limeskallet og 3 ss soyasaus. Juster sausen etter eget ønske med mer soyasaus eller sukker. 
 Topp salaten med peanøttene. God middag!
God middag!