Laktosefri
Frisk thaisalat med ris, storfe, ferske urter og peanøtter
4.23 (111)
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Hvete·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Sukker
- soyasaus
- olje
- pepper
Jasminris
135 g
Kjøttdeig
300 g
Soya- og ingefærsaus
½–1 pakke
Koriander
1 bunt
Mynte
1 bunt
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Chiliflak
½–1 pakke
Sukker
1 ss
Soyasaus
3 ss
Peanøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 808 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland salaten, kjøttet, risen og dressingen i en stor bolle, eller ha ingrediensene til salaten i hver sine skåler, og sett den sammen etter eget ønske.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Tilsett soya- og ingefærsausen, og krydre med litt pepper.
Skyll korianderen, mynten, tomaten og agurken. Skrell rødløken. Grovhakk korianderen og mynten, både stilkene og bladene. Kutt tomaten i båter. Kutt agurken og rødløken i tynne skiver. Ha alle grønnsakene i en serveringsbolle og bland dem sammen.
Skyll limen. Skrell og finhakk hvitløksfeddet, og ha det i en skål. Finriv skallet (kun det grønne) fra limen på et rivjern, og klem ut saften i skålen med hvitløken. Ha 1 ss sukker i skålen, og pisk det hele godt sammen. Ha i ønsket mengde av chiliflakene, limeskallet og 3 ss soyasaus. Juster sausen etter eget ønske med mer soyasaus eller sukker.
Topp salaten med peanøttene. God middag!
God middag!