Laktosefri
Glutenfri
Sitrusstekt kyllingbryst med brokkoli- og blomkålbuketter og curry- og mangodressing
4.24 (292)
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Svart ris
125 g
Vann
1 l
Rødløk
½ stk
Kyllingbryst
250 g
Sitruskrydder
½ pakke
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Curry- og mangodressing
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 785 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 57 g
- Protein: 63 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i tynne skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter før servering.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Del kyllingbrystet i to på langs. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingbrystet med skinnsiden ned i omtrent 2 minutter, til det er gyllent. Stek det deretter raskt på de andre sidene, til det har en jevn stekeflate. Skru ned til middels varme, tilsett rødløken, og krydre kyllingen med sitruskrydderet. La rødløken og kyllingen surre i 8–10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt. Legg kyllingen på en tallerken, og la den hvilen mens du tilbereder resten.
Kok brokkoli- og blomkålbukettene i 4–5 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet.
Ha curry- og mangodressingen til retten.
Lag stekt ris med restene av risen og grønnsakene. Stek risen sammen med grønnsakene, og tilsett egg og soyasaus.
God middag!