Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
4.25 (2557)
Under 35 min
6 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
2–3 ss
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 889 kcal
- Fett: 39 g
- Karbohydrater: 99 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 2–3 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i biter. Bland sammen gulrøttene og appelsinbitene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering.
God middag!