Glutenfri
Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær
4.04 (310)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- olje
- salt
- pepper
- soyasaus
Potetmos
500 g
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
Vann
3 ss
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 850 kcal
- Fett: 46 g
- Karbohydrater: 69 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også smake til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra god smak.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 2 minutter, til den nesten er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen på en tallerken.
Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp. Tilsett maisjevningen, urtemiksen, oksebuljongen, 3 dl vann og crème fraîchen i gryten, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med pepper og eventuelt salt eller soyasaus.
Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!