Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær
Glutenfri

Kremet kjøttgryte med sjampinjong, potetmos og rørte tyttebær

4.04 (310)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
  • soyasaus
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Sjampinjong
100 g
Kjøttdeig
300 g
Maisstivelse
½–1 pakke
Urtemiks
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Crème fraîche
150 g
(Melk, Laktose)
Vann
3 ss
Vann
3 dl
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 850 kcal
  • Fett: 46 g
  • Karbohydrater: 69 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også smake til potetmosen med litt muskatnøtt for ekstra god smak.

Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
 Skrell og finhakk løken. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Børst soppen fri for jord, og kutt den i skiver.
 Varm opp en stor stekepanne eller en kjele til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek videre i omtrent 2 minutter, til den nesten er gjennomstekt. Ha kjøttdeigen på en tallerken.
 Stek grønnsakene fra punkt 2 i fettet fra kjøttdeigen i 3–4 minutter. Ha kjøttet tilbake i pannen. Rør maisstivelsen ut i 3 ss kaldt vann i en kopp. Tilsett maisjevningen, urtemiksen, oksebuljongen, 3 dl vann og crème fraîchen i gryten, og kok opp. La det hele småkoke i 4–5 minutter. Smak til med pepper og eventuelt salt eller soyasaus. 
 Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!