Karbonader med rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og rørte tyttebær
Glutenfri

Karbonader med rotgrønnsaker, hjemmelaget potetmos, rødvinssaus og rørte tyttebær

4.23 (80)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Lettmelk
1 dl
(Melk, Laktose)
Smør
1 ss
(Melk)
Gulrøtter
2 stk
Kålrot
300 g
Grove karbonader m/løk
360 g
(Melk, Laktose)
Rødvinssaus
1 pakke
(Melk)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 807 kcal
  • Fett: 43 g
  • Karbohydrater: 75 g
  • Protein: 29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

La være å skrelle potetene om du vil ha en grovere mos. Kjør potetmosen sammen med en miksmaster til en jevn puré.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.   
Skrell potetene og kok dem i usaltet vann i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skyll, tørk og finhakk gressløken.    
 Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Fordel rotgrønnsakene på den ene siden av et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter. Fordel karbonadene på den andre siden av brettet og stek det hele videre i ovnen i omtrent 10 minutter til.  
Ha sausen i en liten kjele og kok opp. 
Sil vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med omtrent 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper, og vend inn den finhakkede gressløken.      
Server de rørte tyttebærene til retten.  
God middag!