Glutenfri
Røkt svinekam med poteter, eple- og sellerislaw og stekesjy
Retten har ingen vurdering
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- vann
- smør
- soyasaus
- olje
- salt
- pepper
Poteter
350 g
Urtemiks
½–1 pakke
Olivenolje
2 ss
Norsk eple
1 stk
Sellerirot
150–300 g
Yoghurt naturell
75–150 g
Aioli
½–1 pakke
Grønne bønner
150 g
Rødløk
1 stk
Røkt svinekam uten ben
300 g
Vann
½ dl
Smør
1 ss
Soyasaus
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 838 kcal
- Fett: 52 g
- Karbohydrater: 50 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Skyll og kutt potetene i to og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt eplet i terninger. Skrell og kutt selleriroten i strimler, eller grovriv den på et rivjern. Bland eplet, selleriroten, yoghurten og aiolien i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kutt av endene på de grønne bønnene. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og bønnene i omtrent 3 minutter. Ha det over i en serveringsskål.
Bruk stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til middels høy varme. Ha i litt ny olje, og stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med litt pepper. Ha kjøttet over på et skjærebrett. Ha i ½ dl vann i stekepannen, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus. Ha kjøttet tilbake i pannen sammen med sjyen rett før servering.
Sil av vannet, og grovknus potetene med en stapper eller gaffel. Vend inn 2 ss olivenolje og urtemiksen, og smak til med salt og pepper.
God middag!
God middag!