Roede
Kyllingkaker med bakte beter
gressløkspoteter, sennepssjy og rørte tyttebær4.22 (67)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Rødbete
1 stk
Gulbete
1 stk
Sjalottløk
2 stk
Kryddermiks med fennikel og pepper
½–1 pakke
Olje
½ ss
Poteter
350 g
Gressløk
½ bunt
Olivenolje
½ ss
Kyllingkaker
300 g
Olje
1 ts
Sjysaus
½ pakke
Grov sennep
½ glass
Rørte tyttebær
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 748 kcal
- Fett:
- 45 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 28 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk plastikkhansker når du skreller rødbetene da de lett setter farge. Kyllingkakene kan varmes i ovnen sammen med betene, de siste 15 minuttene av steketiden.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt betene i tynne båter (se tips). Skrell og kutt hver løk i to på langs. Fordel betene og løken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn kryddermiksen, litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i omtrent 25 minutter, eller til grønnsakene er møre.
Del potetene i tykke skiver. Kok potetskivene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter eller til de er møre. Skyll og finhakk gressløken. Sil vannet fra de ferdigkokte potetene og vend inn ½ ss olivenolje og gressløken.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme og ha i litt olje. Stek kyllingkakene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme.
Varm opp sausen i en liten kjele, og smak til med sennep.
Server de rørte tyttebærene til retten.
150 g Grønnsaker: 150 g Potet: 150 g Sjysaus: 2 ss Tyttebær: 1 ts Energiinnhold: ca. 610 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!