Stekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
Laktosefri
Glutenfri

Stekt kyllingbryst

med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy
4.23 (480)
Under 45 min
8 Ingredienser
Fargerikt, mettende og smakfullt. I denne retten serveres gresskaret i en fløyelsmyk risotto til saftig, ovnsbakt kyllingbryst.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • vann
  • smør
  • soyasaus
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper
Flaskegresskar
½ stk
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Kyllingbryst med skinn
300 g
Grønnkål
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 703 kcal
  • Fett: 19 g
  • Karbohydrater: 89 g
  • Protein: 44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper, og stek gresskaret midt i ovnen i omtrent 25 minutter.
Skrell og finhakk sjalottløken og ønsket mengde av hvitløken. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, buljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter.   
 Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på stekebrettet med gresskaret når det gjenstår 10–12 minutter av gresskarets steketid. La kyllingen hvile i 4–5 minutter før du skjærer den i skiver.
Ha grønnkålen i en bolle, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på stekebrettet med gresskaret når det gjenstår 4–5 minutter av gresskarets steketid, og stek videre til grønnkålen er sprø.  
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.   
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern. Ha 1 dl av det ovnsbakte gresskaret over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland det moste gresskaret og osten inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper. Topp risottoen med resten av gresskarbitene ved servering. 
God middag!