Kremet selleri- og blomkålsuppe med bacon og rustikke multibrød

Kremet selleri- og blomkålsuppe

med bacon og rustikke multibrød
4.09 (411)
Under 30 min
7 Ingredienser
En varmende suppe med rykende varmt og mykt brød. Bacon er klassisk følge til blomkålsuppe, det gir god krønsj og nydelig smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Vann
  • olje
  • salt
  • pepper
Bakepotet
1 stk
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Blomkål
1 stk
Hønsebuljong
2 pakke
Matfløte
300 g
(Melk, Laktose)
Vann
1–1,2 l
Baconterninger
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 792 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 87 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger av multibrødet. Kutt multibrødet i terninger, og ha det på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek brødterningene i ovnen ved 180 grader, til de er gylne og sprø.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt poteten og selleriroten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Ta vare på en kvart blomkål til garnityr. Kok opp 1–1,2 liter vann i en kjele, og ha i buljongen. Kok grønnsakene i 10–15 minutter, til de er møre.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 4–5 minutter, eller til de er gylne og sprø. Tilsett en fjerdedel av blomkålbukettene, og stek dem i 5 minutter. Legg dem på en tallerken.
 Ha 2–3 dl av grønnsakenes kokevann i en kopp. Ha matfløten i kjelen, og kjør suppen jevn med en stavmikser. Spe med kokevannet fra koppen hvis suppen blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Topp suppen med baconet og de stekte blomkålbukettene, og server multibrødene til retten.
God middag!