Glutenfri
Fiskekaker
og potetsalat med eple og råkostRetten har ingen vurdering
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Norsk eple
1 stk
Aioli
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Fiskekaker
360 g
Gulrøtter
2 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ts
Sukker
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 680 kcal
- Fett: 36 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 26 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også steke fiskekakene i en stekepanne med litt smør.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i munnstore biter. Kok potetbitene i lettsaltet vann i 8–10 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt løken i tynne båter. Fordel fiskekakene og løken på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper på løken. Stek det hele midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til fiskekakene er gjennomvarme.
Skrell og grovriv gulrøttene. Ha gulrøttene i en skål og vend inn 1 ts eddik , ½ ts sukker og litt salt, og la dem trekke frem til servering.
Skyll og kutt eplet i små terninger. Ha aiolien i en serveringsskål og vend inn løken, eplet og de ferdigkokte potetene. Smak til med litt salt og pepper.
God middag!
God middag!