Krydderstekt laks med asiatisk nudelsalat og koriander
Laktosefri

Krydderstekt laks

med asiatisk nudelsalat og koriander
4.3 (323)
Under 40 min
10 Ingredienser
Sprø, pannestekt laks med hvitløk, lime og soyasaus er en uslåelig kombinasjon i denne asiatiske retten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Smør
  • soyasaus
  • salt
  • olje
Eggenudler
125 g
(Egg, Hvete)
Sjalottløk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Brokkoli
1 stk
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Laksefilet
270 g
(Fisk)
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Lime
1 stk
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Smør
1 ss
(Melk)
Soyasaus
2 ss
(Soya)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 726 kcal
  • Fett: 39 g
  • Karbohydrater: 55 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjør sammen korianderen, hvitløken, litt olje, salt, pepper og saft fra limen i en kjøkkenmaskin for å lage en korianderolje. Ha korianderoljen over nudelsalaten.

Tilbered nudlene som anvist på pakken.
 Skrell og kutt sjalottløken og hvitløken i tynne skiver. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, rist og grovhakk korianderen.  
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Ha i brokkolien, og stek videre i 3 minutter. Ha i paprikaen, og stek det hele i 2 minutter til. Bland inn korianderen og nudlene, og ha nudelsalaten i en serveringsskål.
 Krydre fisken med salt og ønsket mengde av sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett saften fra limen, pakken med finkuttet ingefær, hvitløk og chili og 2 ss soyasaus mot slutten av steketiden. Øs blandingen over fisken mens den steker.
Server stekesjyen fra fisken til retten.
God middag!