Glutenfri
Ferdiglagde kjøttkaker i brun saus
med stuede grønnsaker og rørte tyttebær4.04 (293)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Småpoteter
300 g
Kjøttkaker
390 g
Brun saus
1 pakke
Gulrøtter
2 stk
Hodekål
150 g
Bechamelsaus
½–1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 800 kcal
- Fett: 40 g
- Karbohydrater: 75 g
- Protein: 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Kok potetene i lettsaltet vann i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttkakene i omtrent 2 minutter på hver side, eller til de har fått en jevn stekeskorpe. Hell sausen over kjøttkakene, og la det småkoke i 1–2 minutter. Skru ned til lav varme, og la kjøttkakene trekke i sausen i 5–10 minutter.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Kutt kålen i strimler. Kok gulrøttene og hodekålen i 2–3 minutter og sil av vannet. Ha grønnsakene tilbake i kjelen, og vend inn ønsket mengde av bechamelsausen. Kok opp, og smak til med salt og pepper.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!