Laktosefri
Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig
og grønnsaker og syltet polkabeteRetten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- sukker
- olje
Basmatiris
135 g
Polkabete
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss
Rød paprika
1 stk
Gulrot
1 stk
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Grønne erter
125 g
Teriyakisaus
1 pakke
Koriander
1 bunt
Aioli
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1034 kcal
- Fett: 44 g
- Karbohydrater: 129 g
- Protein: 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, hvis dere ikke ønsker å servere det blandet.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn beteskivene, og la de trekke i laken frem til servering.
Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt gulroten i skiver.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett paprikaen, gulrøttene og ertene (se tips). Stek det hele i omtrent 3 minutter og ha i teriyakisausen. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la kjøttdeigen og grønnsakene trekke seg ferdig i sausen, i omtrent 2 minutter.
Skyll og grovhakk korianderen. Server aiolien til retten og topp med den syltede polkabeten og korianderen. God middag!
God middag!