Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
Laktosefri
Glutenfri

Tyrkisk køfte i fyldig tomatsaus

med ovnsbakte poteter og tomat- og løksalat
4.08 (247)
Under 35 min
11 Ingredienser
Køfte er en tyrkisk variant av kjøttboller, som ofte inneholder hvitløk og friske urter.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Salt
  • olivenolje
  • pepper
  • olje
  • sukker
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Bladpersille
½ bunt
Kjøttdeig
300 g
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Panering
½ pakke
Ajvar
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Salt
½ ts
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Bladpersille
½ bunt
Sitron
1 stk
Salt
½ ts
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 689 kcal
  • Fett: 30 g
  • Karbohydrater: 67 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også legge kjøttbollene på et stekebrett med bakepapir, og steke dem i ovnen på 220 grader i omtrent 10 minutter.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll og kutt potetene i båter. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter.
 Skyll persillen, og finhakk stilkene og bladene hver for seg. Bland de finhakkede persillestilkene, kjøttdeigen, ½ ts salt, persilladen og paneringen til en jevn deig i en bolle. Form deigen til litt store kjøttboller, og klem dem litt flate (se tips).
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i 8–10 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Vend inn ajvarsausen og de hakkede tomatene, og kok opp. Skru ned til middels varme, og la kjøttbollene trekke i sausen i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Legg rødløken i en sil, og vend inn ½ ts salt. La rødløken trekke i saltet i 5 minutter, og skyll den i kaldt vann. Skyll og kutt tomaten i terninger. Del sitronen i to. Bland rødløken, tomaten, persillebladene, 1 ss olivenolje, saften fra sitronen, salt og pepper. 
Vel bekomme!
God middag!