Laktosefri
Glutenfri
Kyllingbryst med sopprisotto
bakte gulrøtter og spinat4.31 (261)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
400 g
Spinat
50 g
Hønsebuljong
1 pakke
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Gul løk
1 stk
Aromasopp
100 g
Risottoris
150 g
Grana Padano
1 pakke
Vann
4⅕ dl
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss
Smør
1 ss
Kyllingbryst
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 657 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 81 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til risottoen med litt soyasaus for mer smak. Sett inn et termometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Skyll og tørk spinaten. Fordel gulrøttene utover et stekebrett med bakepapir og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak gulrøttene i ovnen i omtrent 20 minutter.
Kok opp 4⅕ dl vann, hønsebuljongen og steinsoppulveret i en kjele. Skrell og finhakk løken. Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire, avhengig av størrelsen.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen på skinnsiden i omtrent 3 minutter. Snu kyllingen og stek videre i 2 minutter. Legg kyllingen oppå gulrøttene, og stek det hele videre i ovnen når det gjenstår 10–15 minutter av gulrøttenes steketid. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. Ikke vask ut stekepannen da den skal brukes videre.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme. Stek løken, soppen og risottorisen i 1 minutt, til det er blankt. Spe på med buljongvannet fra punkt 3, litt etter litt, under omrøring. La risottoen småkoke på middels lav varme i 15 minutter. Rør i risottoen av og til. Riv osten på et rivjern. Vend inn osten, 1 ss eddik og 1 ss smør i risottoen før servering. Smak til med salt og pepper.
Ta gulrøttene og kyllingen ut fra ovnen. La kyllingen hvile i et par minutter før den kuttes i skiver. Vend spinaten sammen med gulrøttene.
God middag!
God middag!