Steinsopp-tortelloni med kremet sopp
og bacon4.16 (64)
Under 20 min
8 Ingredienser
Tortelloni er fylt pasta, og ekte kosemat. Steinsoppfyllet er rikt på smak, og den deilige, kremete sausen gjør denne retten til en rask favoritt.
Tortelloni er fylt pasta, og ekte kosemat. Steinsoppfyllet er rikt på smak, og den deilige, kremete sausen gjør denne retten til en rask favoritt.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
Baconterninger
150 g
Hvitløksfedd
1 stk
Rød paprika
1 stk
Spinat
50 g
Minisjampinjong
100 g
Lett crème fraîche
150 g
Sitron
1 stk
Tortelloni med steinsopp
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 630 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 56 g
- Protein: 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blir sausen for tykk eller kornete kan den spes med litt av kokevannet fra pastaen til ønsket konsistens.
Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek baconterningene i 3–4 minutter, eller til de er gylne og sprø. Ha baconet over på en tallerken.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne skiver. Skyll spinaten i kaldt vann. Børst soppen fri for eventuelle jordrester, og kutt hver av dem i fire.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og ha i litt ny olje. Stek paprikaen og soppen i 2–3 minutter. Tilsett hvitløken, spinaten og crème fraîchen, og la det hele småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt, pepper og litt saft fra sitronen.
Tilbered tortelloniene som anvist på pakken i vannet fra steg 1. Sil vannet av pastaen, og vend tortelloniene inn med grønnsakene og sausen (se tips).
Kutt eventuelle rester av sitronen i båter, og server båtene til retten. Topp retten med baconet ved servering.
God middag!