Mager svinekam og svart rissalat med mais, tomat, koriander og hvitløksdressing

Mager svinekam

og svart rissalat med mais, tomat, koriander og hvitløksdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
Svart ris
1 pakke
Lime
1 stk
Tomater
2 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
½ bunt
Rødløk
½–1 stk
Mais
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Mager svinekam i skiver
300 g
Hvitløksdressing
½–1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Koriander
½ bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
658 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Man kan også lage en salat med grønnsakene uten å blande dem med risen, eller servere alt hver for seg om man ønsker det.

Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll limen, tomatene, chilien og korianderen. Skrell rødløken og hell laken av maisen. Finriv skallet (kun det grønne) av limen på et rivjern. Kutt tomatene i terninger, grovhakk korianderen, finhakk rødløken og kutt chilien i tynne ringer. Ha limeskallet, saften fra halve limen, ½ ss olivenolje og litt salt og pepper i en salatbolle.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2–3 minutter på hver side, eller til det er gyllent og gjennomstekt. Krydre med litt salt og pepper, og la kjøttet hvile i et par minutter før det skjæres i skiver.
Vend inn tomaten, rødløken, maisen, ønsket mengde av chilien og halvparten av korianderen i salatbollen med limemarinaden (se tips). Sil vannet av den ferdigkokte risen, og la den dampe seg tørr i kjelen. Vend risen inn med grønnsakene i salatbollen rett før servering, og smak eventuelt til med mer salt og pepper. 
Kutt resten av limen i båter. Ha rissalaten på tallerkener, og topp med svineskivene og resten av korianderen. Server hvitløksdressingen og limebåtene til retten.
God middag!