Alt-i-ett kyllingcurry
med ris, yoghurtkremet kålsalat og nanbrødNy oppskrift
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- smør
- sukker
Yoghurt naturell
½ pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Garam masala
1 pakke
Sitron
½ stk
Kyllinglår
520 g
Moste tomater
½ flaske
Kokestabil matfløte
½–1 pakke
Smør
½ ss
Sukker
1 ts
Salt
1 ts
Basmatiris
135 g
Rødløk
½–1 stk
Sitron
½ stk
Tomat
1 stk
Strimlet kålsalat
100 g
Yoghurt naturell
½ pakke
Sukker
½ ts
Nanbrød
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 1179 kcal
- Fett:
- 54 g
- Karbohydrater:
- 115 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Rør halve pakken med yoghurten sammen med halve pakken med ingefærblanding, garam masala krydderet, ½ ts salt og saften fra halve sitronen i en stor bolle. Del kyllinglårene i to ved leddet, og vend kyllingbitene inn i yoghurtmarinaden.
Ha de moste tomatene i en ildfast form, og rør inn fløten, 1 ss smør, 1 ts sukker og ½ ts salt. Ha kyllingen og marinaden over i sausen, og stek det hele i ovnen i 20 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver, og vend den sammen med saften fra resten av sitronen og 1 ts sukker i en stor bolle. Skyll og kutt tomaten i terninger. Ha tomatterningene og den strimlede kålen i bollen med løken, og vend inn resten av yoghurten fra punkt 2. Smak til med salt.
Ta ut kyllingformen etter 20 minutter, og øs sausen over kyllingen. Stek videre 12–15 minutter, til sausen har tyknet litt.
Varm nanbrødene i ovnen under kyllingen, når det gjenstår 5–6 minutter av kyllingens steketid.
God middag!