Godt og rimelig
Pastasalat og kyllingkjøttboller
med spinatpesto, stekt spisskål og fennikelNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sennep·
- Hvete·
- Cashewnøtter
Basisvarer:
- Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Kyllingkjøttdeig
300 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Rødløk
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvins- eller rødvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Mezze maniche
100 g
Fennikel
1 stk
Spisskål
½ stk
Spinat
50 g
Hvitløksfedd
1 stk
Cashewnøtter
1 pakke
Olje
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1083 kcal
- Fett:
- 70 g
- Karbohydrater:
- 69 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du vil forenkle oppskriften litt kan løken grovhakkes uten å syltes, og stekes med kjøttdeigen uten å rulle deigen til boller.
Ha kjøttdeigen i en bolle og vend inn kryddermiksen (se tips). Kna deigen godt sammen, og rull ut små boller.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn rødløken, og la den trekke i laken frem til servering.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll fennikelen, og fjern det ytterste laget på spisskålen. Kutt fennikelen i tynne skiver, og del kålen i 2–3 båter gjennom stilkfestet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kålen i omtrent 3 minutter på hver snittflate, eller til den er gyllen. Krydre med litt salt og pepper, og ha kålen over på et fat.
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttbollene i omtrent 4 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Skyll spinaten og skrell hvitløken. Ha spinaten i et dørslag, og kok den i vannet sammen med pastaen i punkt 3 i omtrent 2 minutter, eller til den har falt sammen. Ha spinaten i et litermål sammen med hvitløken, 1 dl olje og cashewnøttene. Kjør det hele sammen til en jevn pesto med en stavmikser, og smak til med litt av syltelaken i punkt 2, salt og pepper.
Riv kålbladene fra hverandre, og fordel dem på fatet. Topp med fennikelskivene, den ferdigkokte pastaen, kyllingkjøttbollene og den syltede rødløken. Ringe over pestoen til slutt.
God middag!