Fem tips for å unngå søtsug

Hvordan bli kvitt søtsug? Les våre fem enkle tips

Vi har vel alle vært der. På butikken etter en lang dag på jobb, magen skriker etter mat, men det er fremdeles en god stund til middag – og plutselig står man der, i godterihylla. Rad på rad med sjokolader. Man er da ikke et overmenneske heller? Det er så lett, ja, menneskelig, faktisk, å falle for fristelsen. Det kan allikevel hende at dagen blir bedre om du greier å holde søtsuget i sjakk, og her er våre fem beste tips til å hjelpe deg med akkurat det.

1. Spis sunn mat for å redusere søtsug

Kostholdet ditt har stor innvirkning på søtsuget. Prøv å spise måltider som inneholder balanserte næringsstoffer, og unngå bearbeidet mat og sukkersnacks. Frukt og grønt er gode, tilgjengelige erstatninger som er rike på fiber, vitaminer og mineraler.

2. Spis regelmessige måltider

Spis så regelmessig du kan. Ved å hoppe over måltidene, vil du kanskje oppleve at søtsuget dukker opp om ettermiddagen og kvelden. Prøv å planlegge måltidene, slik at du kan holde blodsukkeret på et jevnt nivå gjennom dagen – tre hovedmåltider og noen mellommåltider er ideelt.

3. Forbered sunne snacks

Søtsuget slår ofte inn mellom hovedmåltidene, og her er det så vanskelig å si nei! Spesielt når du er på farten og bare skal «ta en bit på veien» - den biten blir kanskje ofte i søteste laget. Ha nøtter, frukt, granolabarer eller smoothies liggende, sånn at du alltid har et sunt alternativ å strekke deg etter når suget setter inn.

4. Fokuser på et langsiktig mål

Det er mye lettere å si nei til søtsaker hvis du har satt deg et mål du skal nå! Uansett hva det er, om det er å ha mer energi, gå litt ned i vekt eller føle deg bedre – bruk målet for å holde deg på sporet, og si nei til sukker.

5. Gi deg selv en pause

Og til slutt: vær god mot deg selv. Nulltoleranse er ikke alltid den enkleste veien til nye og sunnere vaner.Lag deg en regel - kanskje får du kose deg med noe søtt én dag i uken? Da kan du nyte søtsaker med god samvittighet! Ved å redusere sukkerinntaket til én dag i uken, kan du lettere kontrollere søtsuget,hvis det er det du er ute etter.

Vårt favoritt-tips? Bestill matkasse. Da vet du at ukas middager venter hjemme, og du kan unngå fristelsene på butikken! Du kan velge mellom 80 middager, hver uke. Godt å vite, ikke sant?

Les om barnevennlig matkasse