India

Indias rustikke smaker

Varmende curryer, luftig ris og nystekt naanbrød. Chai, tandoori og tikka masala. Het chili, aromatiske krydder og svalende raita. Samtalen stilner når maten kommer på bordet. Matroen senker seg, og det eneste som høres, er klirrende bestikk, og kurven med naanbrød som går fra hånd til hånd. Hver bit er en eksplosjon av smak, farger og tekstur - det smaker av tradisjon og lidenskap.

Grunnene er mange til hvorfor vi elsker indisk mat, derfor har vi hentet inspirasjon fra et av verdens mest spennende kjøkken. Kokkene våre har satt sammen fem indiske retter, så du kan ta med familien på en eventyrlig smaksreise rett til Dehlis livlige gater.

Se alle de indiske rettene her

Butter chicken med kachumbar-salat

Butter chicken er en ikonisk indisk rett, berømt for sin rike, kremete og smøraktige saus. Butter chicken kombinerer saftige kyllingstykker med en kremet tomat- og fløtebasert saus, krydret med smakfulle indiske krydre. I denne oppskriften serveres kremet butter chicken med ris og en fargerik kachumbar-salat, som tilfører en sprø og forfriskende kontrast til retten.

Bestill butter chicken
Butter chicken
Butter chicken, en indisk klassiker!

Chicken tikka masala med raita

Chicken tikka masala er enda en ikonisk rett, og en favoritt hos mange. Den krydrete sausen gir retten masse rik smak, og i vår oppskrift toppes tikka masalaen med mandler for litt knas, og mynte for friskhet. Retten serveres med ris og en kremet raita – en forfriskende yoghurtsaus, som mildner og balanserer tikka masalaens sterke smak.

Bestill tikka masala her
Chicken tikka masala
Deilig, spicy tikka masala med mandler og mynte

Navratan korma

Navratan korma er en smakfull og krydret curry full av grønnsaker og tørket frukt. Navratan korma betyr «ni juveler», og lages tradisjonelt med ni ingredienser. I vår oppskrift brukes det blant annet poteter, kikerter og ristet blomkål, som gir en deilig sprøhet til retten. Ved servering toppes det hele med koriander, tørket aprikos og cashewnøtter, for deilig krønsj. Vi får vann i munnen!

Bestill navratan korma
Navratan korma
Navratan korma - en fantastisk vegetarrett!

Indisk punjabi thali

En thali er en tradisjonell indisk tallerken, som fylles med flere smakfulle retter – vi kaller det indias svar på tapas. I denne oppskriften skal thalien fylles med chana masala, en krydret curry med kikerter, karristekt kål, ris pulao og kremet raita. Med denne vegetarretten får du prøvd ut forskjellige smakskombinasjoner og teksturer. Retten serveres med luftig naanbrød, kos deg med å dyppe det i den kremete raitaen eller chana masalaen.

Bestill punjabi thali
Punjabi thali
Punjabi thali, eller indisk tapas

Fisk pakora - indisk panert fisk

Hvis du er glad i fisk, vil denne retten helt sikkert falle i smak! Her dyppes torskefilet i krydret panering med hvitløk, ingefær, chili og garam masala, før den stekes på hver side til den er nydelig gyllen. Den panerte fisken serveres med mangochutney, ris og ingefærstekt brokkoli, for en pikant twist på retten.

Bestill fisk pakora
Fisk pakora
Fisk pakora! Torskefilet i krydret panering med hvitløk, ingefær, chili og garam masala.

Hver rett er unik på sin egen måte, og byr på autentiske smaksopplevelser fra det indiske kjøkken. Be familien på en balansert smaksfest med Godtleverts indiske retter, og husk at hver uke kan du velge mellom 80 forskjellige middager der du velger retter selv.